Са еТвинерима у посети Андрићевом музеју

Нашу eTwinning причу започели смо још у новембру 2021. године са пројектом „Nobel prizes and our world“. На самом почетку имали смо назив, циљеве и исходе пројекта, партнерске школе са својим наставницима и ученицима. Како је даље све изгледало покушаћу укратко да представим у наставку текста.

Рад на пројекту

Наш заједнички рад

Пројекат је пре свега заинтересовао ученике јер је целокупан начин рада и учења кроз еТвининг платформу нов и другачији од онога на шта су навикли.

На нашим састанцима утврђивали смо радне задатке: делили се у групе, правили презентације, креирали лого, дискутовали и договарали се о сваком кораку, делили искуства и упознавали се са пројектом, ученицима, школама.

Правили обавештење о пројекту за школу који је стајао у холу, а ученици су посебно лепили QR код у свакој учионици како би сви били упућени о ономе што радимо. Ученици су у националним тимовима учествовали у представљању себе на платформи, креирању логоа и његовом бирању, прављење презентације о безбедности на интернету и дискусија о томе током презентовања исте, бирање нобеловца и тема које ће представити у заједничкој електронској књизи; креирање новогодишње честитке, али и прављење презентације о одабраном нобеловцу и њено презентовање током онлајн састанка интернационалних тимова. Коначне резултате пројекта сви ученици свих интернационалних тимова остварили су кроз заједничку е-књигу и онлајн састанке различитих тимова на којима су ученици на енглеском језику презентовали о свом изабраном нобеловцу.

Наш допринос пројекту.

Прву слику из галерије нацртала је наша ученица као предлог за лого, који нажалост није победио. Следеће три слике екрена јесу делови из заједничке е-књиге. Сваки тим (из сваке државе учеснице) имао је могућност да бира о чему ће да пише. Портрете на картицама нобеловца цртали су ученици. Потом презентације о Иви Андрићу и Берти фон Сутнер (пета фотографија) биле су презентоване на онлајн састанку који је био преко Google Meet платформе, а са члановима турских тимова.

Ученици су издвојили као најзанимљивији део пројекта управо онлајн састанак. Мада, сваки пут су на крају ипак донели закључак да је све било занимљиво и поучно.

Награда за учешће у пројекту

На наградни излет у Београд ишла сам с ученицима 24. маја 2022. године. Директорка школе је на моју иницијативу наградила најактивније ученике с пројекта. Тога дана посетили смо Спомен-музеј Иве Андрића који се налази на Андрићевом венцу број 8. Музеј је у ствари стан у ком је Андрић са женом живео до своје смрти. Све ствари које смо могли видети су аутентичне. Свакако најзанимљивије и најзначајније што смо видели, а односи се на наш пројекат, јесте оригинална медаља и диплома Нобелове награде. Након посете музеју своје слободне време провели смо на Калемегдану.

Једно мишљење на „Са еТвинерима у посети Андрићевом музеју

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s